Végtelen szerelem – (Kara Sevda) 2015

A Kara Sevda (Végtelen szerelem) vetítését 2015-ben kezdték meg a Star TV csatornáján és 2017-ben lett vége, két évad és összesen 74 rész után. Nálunk idén tavasszal kezdték el vetíteni a TV2 csatornánk magyar szinkronnal. A sorozat nagyon közkedvelt lett, annyira, hogy felkerült A 10 Legnépszerűbb romantikus török sorozat listájára is. Ennek megfelelően a közönség imádta, a szakmai zsűri pedig díjakkal ismerte el az alkotást. A mai napig ez az egyetlen olyan török sorozat, melyet Emmy díjjal jutalmazott a nemzetközi szakma. Érdekesség, hogy a sorozatot Isztambulban forgatták ugyan, de a legtöbb jelenetet azon belül is Yeniköy nevű kistelepülésen (mely még Isztambul része) készítették.

Cselekmény

Kemál egy szegény családban nevelkedett fel Isztambulban, ő az első a családban, aki diplomát szerzett. Egyik nap mikor a busszal hazafelé tart, találkozik a gyönyörű Nihannal, mindketten mély benyomást keltenek egymásban, azonban egyikük sem kezdeményez. Kis idő után a sors újra összehozza őket, történetesen akkor, amikor Nihan a hajóról a tengerbe zuhan és Kemál szerencsésen megmenti a lány életét. A két főszereplő között első pillantásra kialakult az áttörő szerelem és hamar elkezdik a közös jövőjüket tervezgetni, azonban a Nihan szüleinek teljesen más elképzelése van lányuk párválasztásáról, ők már rég kinézték maguknak a család egyik barátját, a gazdag üzletembert Emirt, a férfi nagyon szívesen eleget tenne a szülők kívánságának. A Végtelen szerelem az egyik legérzelmesebb, legmeghatóbb török film, tele szenvedéssel és reménnyel.

Szereplők

Kemal Soydere szerepében Burak Özçivit. A közkedvelt és díjnyertes színész – 2013-ban az ELLE Style Awards nevű gálán a Legjobb Férfi színésznek választották – jelenleg a Kurulus: Osman című sorozatban játszik szintén főszerepet (Osman szerepét).

Neslihan Atagül, Nihan szerepében. Érdemes elolvasnod ezt a cikkünkket, ha érdekel részletesebben, hogy a sorozat után, milyen szerepben láthatod viszont és hogy milyen újdonságok történtek azóta a színésznővel: Ha tetszett a Fekete szerelem (Kara Sevda), akkor Neslihan Atagül Doğulu új sorozatát tuti imádni fogod.

Ruzgar Aksoy, aki Tarik szerepét töltötte be, a sorozat után felbukkant két ismertebb sorozat mellékszereplőjeként, ezek a Remények Földje, illetve a Ramo.

Díjak

Ahogy már említettem, a szakmai zsűri is elismerte az alkotást: 2017-ben az International Emmy Awards nevű eseményen a Teleregény díjat vihette el, illetve ugyan ebben az évben a Kemal Sunal Culture and Art Award nevű gálán pedig a Legjobb TV sorozatnak szánt díjat, valamit Ugur Aslan a Legjobb mellékszereplőnek járó díjat vihették haza. Összességében 20 díjra jelölték és ebből négyet meg is nyertek, ami igazán komoly elismerésnek számít.

Elérhetőség

A sorozatot meg tudod nézni jó képminőséggel és magyar hanggal a Youtube-on a következő linkre kattintva:

https://www.youtube.com/watch?v=lkS2IbULY54&ab_channel=BBPlusz

Ha tetszett a Kara Sevda (Végtelen Szerelem), akkor ezek a sorozatok is elnyerhetik a tetszésedet

Kiralik Ask (Love for rent)

Akárcsak a Kara Sevda-t a közönség a Kiralik Ask-ot is imádta, és a szakmai zsűri is díjazta. Szintén felkerült A 10 Legnépszerűbb romantikus török sorozat listánkra egészen előkelő helyre. Egy romantikus vígjáték sorozatról van szó egyébként, mely nem nélkülözi a komolyabb érzelmeket sem, azonban inkább vidámabb oldalról ragadja azt meg.

Előzetes a Youtube-on:

Kiralik Ask – angol feliratos előzetes

A Nagykövet Lánya

Ha részletesebb szeretnél olvasni a Nagykövet Lánya című alkotásról, mindenképpen olvasd el ezt a cikkünket: Ha tetszett a Fekete szerelem (Kara Sevda), akkor Neslihan Atagül Doğulu új sorozatát tuti imádni fogod. A Neslihan Atagül főszereplésével készült sorozatot mindenképpen tudjuk ajánlani, ha tetszett a Kara Sevda.

Előzetes a Youtube-on: A Nagykövet Lánya – magyar feliratos előzetes

Çalikusu (Madárka)

Burak Özçivit és Fahriye Evcen Özçivit alkot benne egy párt, ami azért is igazán izgalmas, mert amikor a sorozat készült (2013-2014), akkor ők még nem voltak férj és feleség a való életben. A két színész mindenesetre garancia lehet a sorozat minőségére és hangulatára.

A sorozat első része megtekinthető a Videán az alábbi linkre kattintva:

https://videa.hu/videok/film-animacio/madarka-1.resz-nnnXyc6iZt7HKT1L

Neked hogy tetszett a sorozat? Írd meg Te is véleményed a sorozatról a komment szekcióban.