A netflix világszintű terjeszkedésének köszönhetően a streaming szolgáltató már nem csak amerikai, hanem a világ összes tájáról származó műsorokat tesz elérhetővé előfizetői számára. Így mostanra már a török sorozatokból nyújtott kínálata is nagyra nőtt, melyek közül több is kimagasló minőségű. Vannak közöttük régebbi, nagysikerű sorozatok, de még több azon új sorozatok száma, melyek először a Netflix kínálatában tekinthetőek meg magyar felirattal vagy hanggal. Következzen a listánk a Top 13 török sorozatról a Netflix kínálatából a 2021-es műsorlista alapján.

13. Hakan, a védelmező (The Protector)

The Protector (TV Series 2018–2020) - IMDb

A nagy sikerű (8 díjat és 9 jelölést szerzett) Akció-fantasy sorozat, ami eredetileg 2018 és 2020 között futott, most a Netflixen is elérhető.

A történet középpontjában egy férfi áll, aki felfedezi magán, hogy emberfeletti képességekkel rendelkezik. A frissen felfedezett képességeit hamar meg kell tanulnia használni is, hiszen sötét erők fenyegetik Isztambul városát és a város lakossága csak rá számíthat. Képességeinek felfedezésében és a város védelmezésében csak barátaira számíthat.

A sorozat főszereplője egyébként a Feriha-ból ismert Emír – Çagatay Ulusoy.

A sorozatot megtekintheted az alábbi linken:

https://www.netflix.com/watch/80189829?source=35

12. Kördügüm

Kördügüm (TV Series 2016) - IMDb

Ali Nejat Karasu egy autóversenyzőből lett playboy üzletember, akinek apja üzletét kellene vezetnie, de csakis az autókról ábrándozik. Az az álma, hogy egy saját autó márkát hozzon létre. Egy üzleti útja során Olaszországban találkozik Naz-al, aki gyerekorvosként dolgozik, és egy nem várt fordulat kettejüket közelebb sodorja egymáshoz. Naz férje szintént autóőrült, azonban az autószerelő műlyének nem megy túl jól az üzlet. Ali Nejat fejéből kipattan az ötlet, hogy álljanak össze megvalósítani az álmát.

A sorozatot megtekintheted az alábbi linken:

https://www.netflix.com/watch/80149985

11. Egy ellopott élet (20 Dakika)

20 Dakika (TV Series 2013) - IMDb

Egy ellopott élet, vagy ahogy a sorozatot szó szerint fordítanánk 20 Perc központjában Melek áll, aki egy pékséget vezet, egy jámbor, de nagyon praktikus személyiségű nő, aki boldog házasságban él a mindig szétszórt férjével a történelem tanár Ali-val. Melek, Ali és három gyermekük boldog családod alkotnak, azonban egy este, épp új házukba való beköltözésük estéjén, csengetnek és a ház előtt a rendőrség fogadja őket, akik Meleket egy fontos politikus, a végtelenül korrupt ex-polgármester fiának gyilkossági kísérletével megvándolva letartóztatnak és magukkal viszik.

A férfi aki korábban saját szétszórtságával se tudott igazán megküzdeni, most munkáján kívül gyerekeire is több figyelmet kell, hogy szenteljen, és ezen felül pedig minden erejével felesége kiszabadításán kell hogy dolgozzon.

A sorozatot megtekintheted az alábbi linken:

https://www.netflix.com/watch/80175913?source=35

10. 50 m²

50M2 (TV Series 2021– ) - IMDb

Egy bérgyilkos, akit megbízója elárult, egy üresnek hitt bolthelyiségben rejtőzik Isztambul egy eldugott szegletében. A férfire a helyiek azt hiszik, hogy a korábbi tulajdonos fia és ezt kihasználva a bérgyilkos beleáll a szerepbe. Azonban nem tudja a végtelenségig rejtegetni múltját.

A sorozatot megtekintheted az alábbi linken:

https://www.netflix.com/watch/81103322?source=35

9. Atiye ajándéka

The Gift (TV Series 2019–2021) - IMDb

Egy isztambuli festőnő belevág egy utazásba, hogy megismerje múltját, miután feltár egy egyetemes titkokat rejtő kincset egy ásatás helyszínén, ami valahogy kapcsolatban áll vele.

A sorozatot megtekintheted az alábbi linken:

https://www.netflix.com/hu/title/81037848?source=35

8. Sittes élet

Sittes élet (sorozat, 2018) | Kritikák, videók, szereplők | MAFAB.hu

A történet egy nőről szól, aki a börtönbe kerülve nem hajlandó elfogadni az igazságszolgáltatás döntését felette. Az intézmény célja, hogy az odakerülőket megtörje és az intézmény önálló, törvényeken felülálló törvényeiket kényszerítse a bentlakókra.

A sorozatot megtekintheted az alábbi linken:

https://www.netflix.com/hu/title/81086462

7. Fatma

Fatma (TV Series 2021– ) - IMDb

Fatma a főhősnő kétségbeesetten kutat Zafer után. A keresése közben azonban egy véletlen folytán gyilkosságot követ el. Onnantól kezdve folyamatosan ölnie kell, hogy túlélhessen.

A sorozatot megtekintheted az alábbi linken:

https://www.netflix.com/hu/title/81195432?source=35

6. Bevezetés a szerelembe

Bevezetés a szerelembe (sorozat, 2020) | Kritikák, videók, szereplők |  MAFAB.hu

Az 1990-es évek törökországában, egy csapat kirekesztett fiatal összefog, hogy a szeretett tanáruk, aki elhagyni készül kis városukat, szerelembe ejtsék, így okot adva neki a maradásra.

A sorozatot megtekintheted az alábbi linken:

https://www.netflix.com/hu/title/81080697?source=35

5. A klub

The Club (TV Series 2019– ) - IMDb

A kozmopolita Isztambulban, az 1950-es években, egy nehéz múltú anya egy éjszakai klubban dolgozék azért, hogy kapcsolatban maradhasson és segíthesse lázadó lányát, akit nem nevelhetett fel.

A sorozatot megtekintheted az alábbi linken:

https://www.netflix.com/hu/title/81257567

4. Dirilis: Ertugrul

Dirilis: Ertugrul (TV Series 2014–2019) - IMDb

A Dirilis Ertugrul egy kosztümös dráma, mely a történelmi törökország, azonbelül az Oszmán birodalom kialakulásának történetét mutatja be az Oszmán család szemszögéből. A Drilis Ertugrul, a Kurulus Osman előzmény sorozata Osman édesapjának története. Részletes bemutatónkhoz kattints ide: Dirilis: Ertgrul.

A sorozatot megtekintheted az alábbi linken:

https://www.netflix.com/title/80127001

3. 46 Yok Olan

46 Yok Olan (TV Series 2016) - IMDb

Egy genetika professzor (Murat Güney) szeretné megmenteni a komába esett kishugát egy általa kifejlesztett, de még kísérleti stádiumban levő gyógyszerrel. A gyógyszer felfedezése azonban egészen váratlan módon változtatja meg az ő saját életét.

A sorozatot megtekintheted az alábbi linken:

https://www.netflix.com/title/80158301?source=35

2. Masum

Masum (TV Mini Series 2017) - IMDb

Cevdet (Haluk Bilginer) egy nyugdíjba vonult rendőrparancsnok és felesége békében élnek egy vidéki farmon. Az békés életüknek azonban fiúk váratlan felbukkanása és szönyű hirei egycsapással véget vet.

A sorozatot megtekintheted az alábbi linken:

https://www.netflix.com/title/81026192?source=35

1. Isztambul lüktető szíve

Isztambul lüktető szíve 1 évad 8 rész (feliratos) online magyarul

Egy csapat, ahol mindenki szélsőségesen más szociális és kultúrális háttérrel bír találkozókat szervez, amire valaki önként, más viszont erőszakkal megy el.

A sorozatot megtekintheted az alábbi linken:

https://www.netflix.com/hu/title/81106900?source=35

Ha tetszett az összefoglalónk, kövess minket facebook-on is, kattints ide.

Ha láttad már egyik másik sorozatot a fenti listáról szívesen olvassuk véleményed a hozzászólások szekcióban, a cikk alatt.