A következő listánkban szeretnénk végigvenni az elmúlt idők 10 legnépszerűbb romantikus török sorozatát. Valószínűleg jópárat már ismerhettek belőlük, hiszen adták nálunk is a TV-ben magyar hanggal, viszont reméljük, hogy akad köztük olyan is melyet korábban még nem ismertetek. Összefoglalónkkal szeretnénk meghozni a kedveteket egy kis romantikus sorozat nézéséhez. Olyan sorozatokat ajánlunk most, melyek már ki lettek próbálva és megállták a helyüket, a közönség kedvencei következnek.

1. Szerelem van a levegőben (2020-) – IMDb 7.5

Eda, akinek az egyetlen esélye az életben való boldoguláshoz a továbbtanulás, szembekerül Serkan Bolat-al, aki elvágja őt egy nemzetközi egyetemi ösztöndíjtól, és így érettségivel kell munkát találnia. Serkan azzal a feltétellel adja vissza az ösztöndíjhoz jutás lehetőségét, ha Eda 2 hónapig a nyilvánosság előtt úgy tesz, mintha jegyben járnának.

Habár Eda kapásból visszautasítja az ajánlatot, az egyre csábítobb lesz számára, ahogy helyzete egyik napról a másikra megváltozik. Miközben Eda eljátsza, hogy jegyben járnak, Serkan és Eda akaratlanul egy szenvedélyes, mégis kihívásokkal teli kapcsolatba kezd, ami elfejelteti velük, mit is gondoltak valaha jórol és rosszról. A Szerelem talán bonyolult, de éppen ezért olyan csodálatos.

Előzetes: https://www.imdb.com/video/vi3147546905?playlistId=tt12439466&ref_=tt_ov_vi

Szerelem van a levegőben – Hande Erçel és Kerem Bürsin főszereplésével

2. Szulejmán (2011-2014) – IMDb 6.7

Ez a sorozat sokák számára már ismerős lehet, hiszen játszották korábban magyarországi tv csatornákon is. Azoknak, akik még nem találkoztak ezzel a sorozattal ízelítőül a történetről:

26 éves korában, mikor uralkodását megkezdte Süleyman (Szulejmán) Sultan, egy hatalmas birodalmat akart építeni, mely még Nagy Sándor birodalmánál is nagyobb kiterjedésű. Ezzel akarta az Ottománok nevét örökre bevésni a történelembe. 46 évnyi uralma alatt hírneve, mint a legjobb harcos és uralkodó elterjedt nyugaton és keleten is. Társával Pargali Ibrahim-el, Szulejmán hatalmas győzelmeket arat, és a muszlim világban neve közismertté válik. Szulejmán Ibrahimot, mint testvér, barát és legfőbb tanácsadó tartja számon.

A sorozat Szulejmán hatalmának megszilárdulásáról mesél: ahogy Ibrahim, mint legfőbb állami miniszter, megerősíti a birodalom területén az állami intézmények és a jog szerepét, ahogy külföldi diplomáciába kezd és előkészíti a katonai hadjáratokat a keresztény európával szemben. Egy másik szálon a történet a birodalom vezetőinek szerelmi életét és rivalizálását mutatja be, illetve örökösödési harcokat a legmagasabb szinteken.

Előzetes: https://www.imdb.com/video/vi1395769369?playlistId=tt1848220&ref_=tt_pr_ov_vi


3. Piszkos pénz, tiszta szerelem (2014-2015) – IMDb 7.3

Omar rendőrként dolgozik. Jegyese halála miatt borzasztóan szenved. Sibel – Omár jegyesének – testét egy szikla tetején találták meg, egy autóban, ahol a másik ülésen szintén holtan egy meglehetősen gazdag férfi volt. A sokkból, amit az okozott, hogy jegyesét hirtelen elvesztette, valamint annak a lehetősége, hogy a nő esetlegesen megcsalta őt, a felismerés térítette magához, hogy a nő gyanús körülmények közötti halála mögött valami sokkal sötétebb rejtély lapulhat. Elhatározta, hogy minden követ meg fog mozgatni, hogy jegyesének gyilkosát megtalálja, illetve, hogy bebizonyítsa, hogy a nő nem csalta meg őt.

Mindeközben, Elif, Ahmet és Zerrin középső gyermeke, az apját veszti el ugyan abban a gyilkosságban, melyben Omár jegyese meghalt, hiszen a férfi akinek a teste Sibel mellett feküdt Elif apja volt. Miközben Elif még gyászol sötét alakok keresik fel őt és családját egy tartozás miatt, amiről apja sosem számolt be. Állítólag több millió dolláros tartozást halmozott fel apja, mégpedig azzal, hogy gyémántokat lopott ezektől az alakoktól állításuk szerint.

Miután az apja körüli titok kiderült, miszerint apja egy bizonyos “fekete pénz” bizniszben volt érdekelt, rátalál Omárra, akivel ezután együtt próbálják meg minden erejükkel megtalálni szeretteik gyilkosát. Nem is gondolnák, hogy a veszélyes alakok vezetője nem más, mint Elif nagybátyja, akik így mindent tud róluk, és mindig egy lépéssel előttük járhat.

Előzetes: https://www.imdb.com/video/vi106675225?playlistId=tt3565486&ref_=tt_ov_vi

Kara para ask – Engin Akyürek a legjobb férfi főszereplő díját kapta a sorozatban alkotott szerepéért

Ha szeretnél többet megtudni erről a sorozatról, akkor olvasd el részletes ajánlónkat ide kattintva: Piszkos pénz, tiszta szerelem.


4. Erkenci Kus (2018-2019) – IMDb 7.3

Sanem a fiatal lány, akiből tehetséges írónő válhatna egy egyszer, de egyelőre nem talált magának ideális munkát az apja zöldséges boltjában dolgozik és közben az írást gyakorolja. Ezt az állapotot megelégelve szülei rákényszerítik, hogy döntösön egy az általuk elrendezett házasság, és a szülei megítélése szerinti tisztességes munka között. Gyorsan inkább a munkát választja egy hírdetésekkel foglalkozó cégnél, ahol nővére is dolgozik, azonban arra nem számít, hogy hamarosan bele fog szeretni főnökébe, Jan-ba.

Előzetes: https://www.imdb.com/video/vi3656499481?playlistId=tt8478162&ref_=tt_ov_vi


5. Kiralik Ask (2015-2017) – IMDb 7.1

Mikor Defne fivére adósságba keveredik és ezért fogva tartják, Defne belekényszerül, hogy elfogadja az ajánlatát a fogvatartóknak az adósság elengedéséért cserébe. Az ajánlat úgy szól, hogy Defnének el kell csábítania Omer-t egy gazdag cipő tervezőt, akinek saját cipótervező cége van, el kell érnie nála, hogy szeressen belé, és hogy vegye el feleségül.


6. Bir Ada Masali (2021-) – IMDb 8.1

Útjaik keresztezik egymást Hazirannak a sikeres városi üzletasszonynak és Poyraznak egy jóképű, segítőkész fiatalemebernek, aki egy kis szigeten él, Swallow Szigetén. Kettejük személyisége nem is különbözhetne jobban, ám éppen az ezekből fakadó egyet nem értések vezetnek az egymás iránt táplált érzelmek fellángolásához.


7. Végtelen szerelem (Kara Sevda) (2015-2017) – IMDb 7.2

A fiatal lánynak fel kell adnia szerelmét szülei miatt. Öt évvel később szerelmével ismét találkoznak és érzéseik egymás iránt mit sem változtak, azonban a lány közben már megházasodott. Férje pedig egy pszichopata, aki a bántalmazásban nem ismer határokat. A történet egy szerelmi háromszög drámájáról szól, tele titkokkal.

Részletesebben is olvashatsz erről a sorozatról ajánlónkban: Végtelen szerelem.


8. Hercai (2019-2021) – IMDb 6.8

A történet középpontjában egy fiatal férfi, Miran sorsa áll, akinek szüleit megölték és a gyilkos halálos ellensége lett így. Ahhoz, hogy szülei hálálát megbosszulja, Miran a bosszúállás egy klasszikus formája mellett dönt: elcsábítja Reyyan-t, hogy tönkretegye a lányt, és így megfossza ellenségét az egyetlen fontos dologtól, ami értékes lehet számára; a lányától.


9. Söz (2017-2019) – IMDb 6.7

Yavuz Karasu, egy képzett török katona, aki éppen Isztanbulban tartozkodik menyasszonyával, mikor egy terrorista támadás éri a várost. Dr. Bahar, aki ugyan nem sebész, de megpróbálja megmenteni a férfi menyasszonyának életét, aki a támadásban súlyosan megsebesül. Az eset után, Yavuz visszatér Karabayir-ba, majd Bahar utánamegy, hogy odaadjon valamit, ami a férfihoz tartozik.

Később egy másik hasonló eset történik, ám ekkor már Yavuz mint a terrorelhárító osztag parancsnoka éli át az eseményeket, aki csapatával azt a feladatot kapja, hogy védje meg Karabayir városát és országát Törökországot a terrorisáktól. A csapata elszánt, következetes és képes a végsőkig elmenni, az életüket adni, hogy küldetésüket teljesítsék.

Söz – Nem csak a közönség által, de a szakmai zsűri is sokszorosan elismerte a sorozat minőségét

10. Ask mantik intikam (2021-) – IMDb 7.4

Esra pincérnőként dolgozik. Egy nap megelégeli, hogy az élet tele van anyagi és más nehézségekkel így úgy dönt inkább férjhez megy a mérnök végzettségű Ozanhoz, hogy javítson az életminőségén. Ahogy előjönnek a házasságban is az anyagi, illetve párkapcsolati problémák, Esra azonnal a válás mellett dönt.

Miután szétmentek, Ozan szoftver céget nyit és egyik pillanatról a másikra rendkívül meggazdagszik. Később azonban a véletlen úgy hozza, hogy Esra éppen Ozan cégéhez kerül, mint alkalmazott.

Írd meg nekünk, hogy mit gondolsz az összeállításról a komment szekcióban. Te mit vennél ki és mit tennél be helyette a listába?

Loading comments...

© 2019-2022 toroksorozatok.hu