Kiralik Ask – Love for Rent – (2015 – 2017) IMDb 7.2

Az összesen 2 évados és 69 részes nagysikerű sorozatot 2015-ben kezdték el vetíteni Elçin Sangu és Baris Arduç főszereplésével és 2017 adták a török TVkben. Nálunk egyelőre sajnos nem jelent meg magyar szinkronnal és magyar feliratos verziót se találtunk eddig (amint változás lesz ezen a téren frissítjük ajánlónkat a sorozat elérhetőségével, szóval mindenképpen látogassatok vissza később is).

Cselekmény

Defne egy szegény családból jött fiatal pincér lány, nagyanyjával, bátyjával és húgával él együtt. Apjuk elhagyta őket kiskorukban, anyjuk pedig egy másik férfi miatt hagyta őket szintén cserben. Rossz anyagi helyzetük és egy váratlan krízis – fivérének tartozásai – miatt belekényszerül egy nem akart kapcsolatba, ahol ráadásul neki kell cselekednie, el kell csábítania a gazdag Ömer-t, hogy belészeressen annyira, hogy elvegye feleségül, mielőtt túl késő lenne. Defne, akit Ömer nagynénje bérel fel erre négyszázezer líráért, hogy bátyját megmentse a behajtóktól elvállalja a megbizatást, de csak kétszázezer lírát hajlandó elfogadni, vagyis pontosan annyit, amennyivel bátyja tartozik.

Mikor azonban jobban megismeri Ömert, egyszercsak azon kapja magát, hogy talán tényleg beleszeretett.

Szereplők

Elçin Sangu, mint Defne Topal. Korábban már láthattatok a Viharos szerelem-ben (Mutluluk Zamani), ahol egyébként ugyancsak Baris Arduc-al alakítják a főszereplő párost, vagy talán a kevésbé ismert Szerelemben, háborúban című műben. Jelenleg a Yalancilar Ve Mumlari című sorozatban játszik ismét főszerepet.

Barış Arduç, mint Ömer İplikçi. 2020-ban a nagysikerű Cukur című sorozatban kapott mellékszerepet, jelenleg az Alparslan Büyük Selçuklu kosztümös történelmi sorozaton dolgozik, melyet még nem kezdtek el vetíteni.

Salih Bademci, mint Sinan Karakaya.

Onur Büyüktopçu, mint Koray Sargın

Díjak

A sorozat borzasztó nagy sikernek örvend, azon kívül, hogy a közönség egyik kedvence lett, ahogy ez meglátszott a mi listánkban is itt A 10 Legnépszerűbb romantikus török sorozat, a szakmai zsűri is kiemelkedő alkotásnak ítélte többször is és rengeteg díjjal jutalmazták.

2017-ben a legjobb TV (romantikus) vígjáték kategóriában, valamint legjobb mellékszereplőnek Müjde Uzman-t ítélték.

2016-ban Legjobb romantikus komédia kategóriában a legjobb női főszereplőnek Elcin Sangu-t és legjobb férfi főszereplőnek Baris Arduc-ot választották, illetve ebben az évben is elnyerték a legjobb TVs (romantikus) vígjátéknak járó díjat. Továbba lényegében az összes fontosabb díjat elnyerték a Turkey Youth Awards-on, vagyis a legjobb férfi szereplőnek, a legjobb rendezőnek,legjobb forgatókönyv írónak, a legjobb mellékszereplő nőnek, legjobb mellékszereplő férfinak és végezetül pedig a legjobb sorozatnak járó díjat is.

Ezeken kívül pedig számtalan díjra jelölték még, mely önmagában is elismerése a munkájuk minőségének.

A sorozat jelenleg csak török nyelven elérhető és megtekinhető a YouTube-on ide kattintva

Ha tetszett a Kiralik Ask, akkor ezek a sorozatok is elnyerhetik a tetszésedet

Viharos Szerelem

Ha tetszett a két főszereplő alkotta páros, érezted köztük izzani a levegőt és szívesen néznéd még, ahogy együtt játszanak, akkor mindenképp nézd meg a Viharos szerelem című sorozatot is, hiszen ebben is ők alkotját a szerelmes főszereplő párost, és a sorozat stílusa is egészen hasonlít a Kiralik Ask stílusára. Illetve, ezt a sorozatot már szinkronosan is meg lehet tekinteni, így amíg a Kiralik Ask-hoz vársz feliratra vagy szinkronra, kiválóan meg tudod alapozni a Viharos Szerelem-el.

Dolunay

Can Yaman főszereplésével a Dolunay, amely stílusában nagyon hasonlít a Kiralik Ask-ra egy és egy szintént felkapott és közkedvelt sorozat lett az elmúlt időben, azoknak akik még nem látták mindenképpen ajánljuk, akik pedig már látták itt egy összeállítás tőlünk hasonlóan jó romantikus sorozatokról: A 10 Legnépszerűbb romantikus török sorozat.

Már láttad esetleg a Kiralik Ask-ot? Írd meg Te is véleményed a sorozatról a komment szekcióban.