Zimankó (Zemheri) 2020

A sorozat 2020-ban jelent meg és eddig egy évad ment le 10 résszel. A sorozat vegyes fogadtatást kapott, de össezességében inkább pozitív, mint negatív megítélést. A véleményt megosztók közül többen kiemelték egyik másik színész kiemelkedő teljesítmény, ilyen példuál Alperen Duymaz, aki az egyik főszereplőt – Ayaz-t játsza a sorozatban. Az első évadot teljes egészében Isztambulban forgatták. Magyarországi szinkronizált megjelenéséről egyelőre nem tudunk információt, azonban a sorozat feliratosan már elérhető a Youtube-on. Linket a sorozathoz lejjebb találtok.

Cselekmény

Firuze  (Ayça Ayşın Turan) és Ayaz (Alperen Duymaz) két tiszta szívű fiatal, akik mindketten a család terhét cipelik. A sors összehozza, feláldozza és elválasztja őket. Firuze apját igazságtalanul megvádolják tizenhárom ember halálát okozó liftbaleset miatt. A lány bosszúval vezérelve próbálja felderíteni a bűncselekmény valóságát, az apja megmentésének útján újra találkozik Ayazzal.  Ayaz érzelmei mit sem változtak még mindig Firuzét szereti azonban kötelességből feleségül kell vennie egy másik lányt (Hazal Filiz Küçükköse), emiatt  hagyta ott szónélkül Firuzét 2 ével ezelőtt.  A sors újra keresztezi a fiatalok életét és Ayaznak számot kell adnia tettéről.

Szereplők

Alperen Duymaz, aki Ayaz szerepét tölti be a sorozatban egy 1992-ben Ankarában született török származású színész. Korábban már szerepelt több nagynevű török sorozatban is, mint a Direnis Karatay, amely egy kosztümös, történelmi dráma (akárcsak a Dirilis: Ertugrul, melyről már korábban írtunk), Çukur, egy nagysikerű krimi 2017-ből, vagy az akcó-dráma Megtörve (Çarpisma), mely egy szintén nagyon befutott sorozat lett. 2021 óta a Son Yaz című sorozaton dolgozik főszereplőként – a sorozatot egyelőre nem sokan látták, de úgy tűnik, hogy a közönségnek nagyon tetszik.

Ayça Aysin Turan – Firuze szerepében. A szintén 1992-es születésű színésznő, jelenleg két másik sorozatban is főszerepet játszik. Az egyikről már többször is írtunk, ugyanis a legjobbak listájára már többedik alkalommal került fel. Ez a Bir Ada Masali (Be My Sunshine), amiről itt olvashattok A 10 Legnépszerűbb romantikus török sorozat és itt 10 Új Török Sorozat 2021-ben amit látnod kell. A másik egy kevésbé ismert sorozat, az “Ariza”, egy akciódús dráma.

Caner Cindoruk, Ertan szerepében. Caner jelenleg az “Elárulva” című sorozatban játszik főszerepet, amit nálunk Magyarországon idén (2021) szeptember 15-e óta vetítenek a SuperTV2 nevű csatornán. A színész korábban már feltűnt egy másik ismert, Magyarországon is vetített “A szultána” című török sorozatban, mint mellékszereplő.

Hazal Filiz Küçükköse, mint Berrak. Hazal 1988-ban született, Mersin-ben Törökországban, és 2009 óta játszik különböző török sorozatoban. Ismerős lehet az olvasónak a Végtelen Szerelem című sorozatból, ahol Zeynep szerepét játszotta.

Díjak

A sorozat egyelőre nem nyert díjat, illetve jelölést se zsebelhetett be, de a nézők többsége ennek ellenére nagyon várja a sorozat folytatását, a második évadot.

Megtekinthető a Youtube-on a linkre kattintva magyar felirattal

https://www.youtube.com/watch?v=5-qCWXTMKIM&ab_channel=ZEMHERIMAGYARFELIRATTAL

Ha tetszett a Zimankó, akkor ezek a sorozatok is elnyerhetik a tetszésedet

Végetelen Szerelem (Kara Sevda)

Romantikus dráma, melyben szintén feltűnik Hazal Filiz Küçükköse, így a sorozat szánerén túl egy nagyon tehetséges színésznő is közös pont a két sorozat között.

Megtörve

A díjnyertes sorozat egyik főszereplője Alperen Duymaz. Bár a Zimankó és a Megtörve hangulata teljesen más, mégis nyugodt szívvel tudjuk ajánlani az utóbbit is, hiszen egyrészt a főszereplő garancia arra, hogy elkerüljük a csalódást, másrészt, a története legalább annyira izgalmas, mint a Zimankóé. Bár a A 10 Legnépszerűbb romantikus török sorozat közé nem került be, ennek oka csupán, hogy kevésbé romantikus, mint inkább izgalmas drámáról beszélhetünk a Megtörve esetében.

Ariza

Egy másik nagyszerű sorozat Ayça Aysin Turan főszereplésével. Ha láttad esetleg a Bir Ada Masali (Be My Sunshine) című nemrég kiadott sorozatot, akkor mindenképp nézd meg ezt is, hiszen Ayça mostanában valóban csak kiváló sorozatokban szerepel és tényleg a legjobb formájában van.

+1

Bir Ada Masali (Be My Sunshine)

Az utóbbi időben többször írtunk már róla, de nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy az egyik legjobb romantikus török sorozat, amit mostanában kiadtak. Ayça Aysin Turan és Alp Navruz a két főszereplő közti dinamika igazi átütő erővel bír a néző számára is. Ha tetszett a Zimankó ezt mindenképpen látnod kell.