Tiltott gyümölcs török sorozat – Yasak Elma – (2018 – )

2018-ban kezdték el vetíteni a világszerte nagyon sikeres és sok nyelvre lefordított Tiltott gyümölcs török sorozatot, mely jelenleg az 5. évad közepén jár. Az epizódonként két órás részek mindegyike tele van drámával és romantikával, és ehhez a helyszín a Törökországi Isztambul kiváló választás volt a sorozat készítői részéről.

Cselekmény

Yildiz és Zeynep két nővér együtt él nagyon rossz anyagi helyzetben. A két lány álmai és vágyai nagyon eltérnek egymástól: Yildiz gazdag szeretne lenni és megbecsült, vágyakozva néz a gazdagok társaságára és arról álmodozik, hogy egyszer majd közéjük fog tartozni, míg Zeynep egy szerény lány, aki nem vágyik gazdagságra, csak szeretetre és igazságosságra az életben. Nagyjából elégedett is az életével.

A történet kezdetén Yildiz találkozik egy gazdag nővel, Enderrel, aki munkát kínál számára, mint cseléd, aminek Yildiz ugyan nagyon örül, Zeynep viszont annál kevésbé. Yildiz elvállalja a munkát, és beköltözik az Ender házba, ahol lenyűgözve csodálja az ottani pompát, csillogást és gazdagságot. Nagyon szimpatikus számára az is, ahogy Ender férje – Halit Argun – viszonyul Enderhez.

Ender azonban sötét titkokat rejteget. Férje a színfalak mögött rendszeresen megalázza és háttérbe helyezi őt, azonbanb ezzel szemben a nő nem mer fellépni, hiszen attól retteg, hogy a férfi el akar majd válni tőle és így búcsút kell, hogy intsen a gazdagságnak és a kényelmes életnek, amit már úgy megszokott.

Yildiz beleszeret Halit-ba és hamarosan elkezd vele flörtölni is. Ender tisztában van vele, hogy Yildiz, akárcsak ő, gazdag életmódra vágyik és ezért felkínálja számára a lehetőséget, hogy legyen férje szeretője, azzal a hátsó szándékkal, hogy így bizonyítéka lesz a férje ellen a váláskor, hogy a férje megcsalta egy másik nővel. Ez azért fontos, mert a török törvények alapján, ebben az esetben a nő jogosult a vagyon felére (szerk.). Yildiz belemegy a játékba, azonban hamar feladja a titkolózást és elmeséli Halitnak megállapodásukat Enderrel.

Mindenképpen nézz bele a sorozatba, ha kíváncsi vagy, hogy mi történik ezután.

Szereplők

Sevval Sam, mint Ender. A 49 éves színésznő korábban feltűnt már a Szulejmánban, illetve főszereplőként a Bodrum Masaliban is.

Eda Ece, mint Yildiz. Vendégszerepelt a Ferihában, de lényegében ez az első komolyabb szerepe az 1990-ben született színésznőnek.

Talat Bulut, mint Hazil. Talat régimotoros a szakmában, már nagyon régóta foglalkozik színészkedéssel, így többek között játszott a Gyönyör, illetve az Angyalok háza című alkotásban is.

Díjak

2020-ban a Golden Palm nevű gálán jelölték a sorozatot a legjobb TVs sorozat díjára. Illetve, a Nemzetközi Izmir Film Fesztiválon Sevval Sam-et (Ender) legjobb női főszereplőnek, Talat Bulut-ot (Halit) legjobb férfi főszereplőnek, valamint ismét jelölték a sorozatot a legjobb sorozat díjára.

A Turkey Youth Awards gálán 2020-ban a következő díjakra való jelöléseket kapta: A legjobb sorozat, Legjobb Női főszereplő (Sevval Sam), legjobb női főszereplő (Eda Ece), legjobb férfi főszereplő (Talat Bulut), legjobb női mellékszereplő (Tuvana Türkay), legjobb női mellékszereplő (Nesrin Cavadzade), legjobb férfi mellékszereplő (Dogac Yildiz).

2021-ben eddig újrajelölték a Legjobb sorozat címre, valamint, Kuzey Gezer-t a legjobb gyerek szereplő díjra.

A sorozat megtekinthető magyar nyelven a TV2Play oldalán ide kattintva

Ha tetszett a Tiltott gyümölcs török sorozat, akkor ezek a sorozatok is elnyerhetik a tetszésedet

Ufak Tefek Cinayetler

Három lány kegyetlen játékot űzött egy osztálytársukkal gimnáziumi éveik alatt, ami miatt a lányt elbocsájtották az iskolából. 20 évvel később ismét talákoznak, azonban ezúttal egy befolyásos, magas rangú társasági környezetben.

Elárulva

A sikeres doktornőnek Asya-nak férjével és fiúkkal egy boldog, idilli életük van. Mikor azonban egy nap Asya felfedez egy szőke hajszálat férje sálján és rájön, hogy férjének van egy házasságon kívüli kapcsolata, minden megváltozik.

Isztambuli menyasszony

Süreyya a gyönyörű, fiatal énekeslány a Bursai Boran családban találja magát szerelme Faruk a Boran család legidősebb fiúgyermeke miatt. Ahogy egyre jobban megismeri a családot úgy tárulnak fel előtte a család és Faruk sötét titkai.

A legújabb rész 2021 November 1.én azaz ma lesz látható.

Te is nézed a Tiltott gyümölcs török sorozatot? Írd meg véleményed a sorozatról a komment szekcióban.