Telihold (Dolunay) 2017

A 26 epizódos Telihold (eredeti címen Dolunay) 2017-ben került először adásba Törökországban. A hazai TV-ben 2020 Júliusában adták le először már szinkronosan. A sorozatot Isztambulban forgatták. Vegyes fogattatás jellemezte a közönség részéről, ennek ellenére nagyon népszerű lett, sőt nemzetközileg vált felkapottá. Játszák Grúziában, Észak Macedóniában, de még a Fülöp szigeteken is a helyi TV-k.

Cselekmény

Nazli (Özge Gürel) egy életvidám cserfes lány, aki az iskola mellett szakács tanfolyamra jár. A pontosság és precízség egyáltalán nem jellemző rá, makacs, szertelen, szókimondó, és egy igazi energiabomba, nem mellesleg személyisége teljesen elbűvöli a nézőt. A barátnőjével és testvérével bérelnek egy lakótelepi lakást, aminek a havi bérleti díját valahogy törleszteni kellene, de ennek ellenére a csapatban csak Nazli a pénzkereső. Az egyik tanára a felajánl neki egy állást ami éppenséggel eléggé kapóra jön neki. Személyi szakács lesz egy fiatal, gazdag, jóképű üzletembernél. Ferit Aslan (Can Yaman) mindenben az ellentéte, pontos, precíz rendmániás és nem a szavak embere. A munkájának él, nem jár szórakozni, és esze ágában sincs megházasodni. Aztán hirtelen, mint egy tornádó, betoppan az életébe Nazli… És mint köztudott az ellentétek vonzzák egymást. Éles pengeváltásaik ellenére egyre közelebb kerülnek egymáshoz….

Szereplők

Özge Gürel, mint Nazli, akit a Telihold előtt már láthattatok a Szulejmán című sorozatban, illetve a 2014-2015-ös
Virágzó szerelem című sorozat főszereplőjeként is. A sorozat után a Bay Yanlis című sorozatban bukkan fel ismét és történetesen pont Can Yanis a Telihold másik főszereplőjével együtt játszik ismét főszerepet.

Can Yaman, mint Ferit. A Dolunay előtt a Derült égből házasság-ban láthattuk őt, a sorozatot követően pedig, ahogy fentebb írtam a Bay Yanlis-ban játszik főszerepet Özge Gürel-el.

Alihan Türkdemir-re, aki Bulut szerepét tölti be, még érdemes lesz odafigyelni, mert fiatal kora ellenére, már most nagyon keresett színésznek számít. A sorozatban betöltött szerepéért egyébként a Legjobb gyerek színésznek járó díjra jelölték. Most a Hekimoglu című sorozatban játszik, mely a Doktor House című amerikai sorozatra emlékeztet, a közönség véleménye alapján mindenképpen jónak tűnik.

Necip Memili, mint Hakan. Necip karrierje épp felívelőben van, a sorozat után az utóbbi idők egyik legjobban elismert sorozatában a Çukur-ban játszott fontosabb mellékszerepet. A hamarosan induló Kanunsuz Topraklar című TV sorozatban kapott most szerepet, melyről egyelőre sokat nem lehet tudni, csak annyit, hogy idén kezdik meg a vetítését.

Díjak

2017-ben két kategóriában is jelölték a sorozatot legjobbnak a Pantene Golden Butterfly Awards nevű eseményen, ezek:

A Legjobb Romantikus Vígjáték TV sorozat kategória, illetve a

A Legjobb gyerek színész/színésznő kategóriában Alihan Türkdemir-t jelölték, azonban egyeiket se nyerték el sajnos.

A 2018-ban rendezett Pantene Golden Butterfly Awards eseményen ismét kaptak jelöléseket. Újfent a A Legjobb Romantikus Vígjáték TV sorozat kategóriában, valamint a Legjobb Romantikus Vígjátékban nyújtott színésznői alakításért járó díjra Özge Gürel-t jelölték, de itt se vihették haza a díjakat, mindazonáltal már a díjra jelölés is komoly elismerést jelent.

A sorozat első részét megnézhetitek a YouTube-on a linkre kattintva:

https://www.youtube.com/watch?v=f61y7_j-6kw&ab_channel=Sorozatozz

Ha tetszett a Telihold, ezek a sorozatok is elnyerhetik tetszésedet

Bay Yanlis – Mr. Wrong

Előzetes a Youtube-on: Mr. Wrong (Bay Yanlis) – angol feliratos előzetes

A port.hu összefoglalója alapján:

Can Yaman legújabb sorozatában mindenki a szerelmet keresi, de nem mindig a legjobb helyen. Ezgi egész életében csak csalódott, lassan reményét is veszti, hogy valaha megtalálja az igazit. Amikor a nőcsábász Ozgurral találkozik, úgy tűnik újabb szerelmi katasztrófába sodorja önmagát, de a sors ezúttal talán happy endet tartogat a számára.

port.hu

Erkenci Kus – Álmodozó

Előzetes a Youtube-on: Erkenci Kus – Álmodozó – magyar feliratos előzetes

A 10 Legnépszerűbb romantikus török sorozat című összefoglalónkban a lista negyedik helyére került fel. Ha még nem olvastátok a teljes listát, de a romantikus zsáner a kedvencetek, akkor mindenképpen érdemes bepótolnotok, hátha akad olyan, ami eddig elkerülte a figyelmeteket.

Kiralik Ask – Love for Rent

Ami ugyancsak felkerült a A 10 Legnépszerűbb romantikus török sorozat című listánkra, az ötödik helyen áll. A linkre kattintva elolvashatjátok az összefoglalónkat róla.

Neked hogy tetszett a sorozat? Írd meg Te is véleményed a sorozatról a komment szekcióban.