A “Sen Çal Kapımı”, magyarul “Szerelem van a levegőben”, más országokban “Love is in the Air” néven is ismert, török ​​televíziós sorozat, amelyet 2020. július 8. és 2021. szeptember 8. között sugároztak. A sorozat főszerepeit Hande Erçel és Kerem Bürsin alakítják. A törökországi Fox vetítette, nálunk pedig az RTL klubbon volt korábban látható.

A “Szerelem van a levegőben” összefoglalója röviden:

Első évad:

A történet Eda Yıldız körül forog, aki a nagynénjével él, és a nagynénje virágboltjában dolgozik. Eda álmát a tanulásról és a sikeres karrierről Serkan Bolat, egy tekintélyes építésziroda tulajdonosa akadályozza. Serkan kezdetben ösztöndíjat ígért a diákoknak, de később lemondta őket. Eda távkapcsolati barátja, Cenk végül elhagyja valaki másért. Eda dühében Serkanhoz bilincselte magát a diplomaosztó ünnepségen. Serkan, aki vissza akarja nyerni ex-barátnőjét, Selint, hamis eljegyzést javasol Edának, és felajánlja, hogy anyagilag támogatja őt. Eda elfogadja az ajánlatot, de állást kér Serkan cégénél. Elkezdenek együtt dolgozni, és fokozatosan egymásba szeretnek. Serkan azonban balesetet szenved, és elveszti az emlékét a kapcsolatukról. Leküzdik ezt az akadályt, de ekkor Serkan felfedezi, hogy rákos.

Második évad:

Serkan rákkezelése megterheli Edával való kapcsolatát. Érzelmileg eltávolodik és fél a kötődéstől, elhalasztja házasságukat, és nem hajlandó apává válni. Serkan kizárólag a munkára koncentrál, amivel egyre távolabb kerül Edatól. Eda úgy dönt, hogy Olaszországba megy, hogy továbbtanuljon, míg Serkan folytatja az életét. Öt év után újra összejönnek, de meglepetés vár rájuk. Edának van egy lánya, akit Kiraznak hívnak. Amikor Serkan véletlenül találkozik Kirazzal, felkeresi Eda otthonát, és vele ebédel, miközben nem tudja, hogy Kiraz az ő lánya. Eda hazudik, és elmondja neki, hogy Kiraz Melo és Burak lánya. A történet boldog véget ér: A hazugság ellenére összeházasodnak, Eda teherbe esik, és megszületik közös fiuk.

A Szerelem van a levegőben fogadtatása

A sorozatot 2021 nyarán mutatták be az olaszországi Canale 5-ön, és jó nézettséget ért el. Sikerének köszönhetően a második évadot is megerősítették a Canale 5-ön. Spanyolországban a sorozatot kezdetben a Telecinco sugározta, de később a vártnál alacsonyabb nézettség miatt átkerült a Divinity-be. A műsor népszerűségre tett szert, és meglepő siker lett 2021 nyarán. A sorozat fináléja során a “Szerelem van a levegőben” epizód új rekordot állított fel a történelem legtöbb tweetjével kapcsolatban, felülmúlva a Trónok harca egy epizódjának korábbi rekordját. Magyarországon a port.hu-n elérhető értékelés alapján a 10-ből 9 pont feletti értékeléssel egy váratlanul jól teljesítő, sikeres sorozatről beszélhetünk. Az RTL Gold-on mai napig játszát a sorozatot szinkronosan.

Hol lehet látni?

A TV-ben az RTL és az RTL GOLD adásaiban látható. Kövessétek a port.hu-n, hogy pontosan mikor láthatóak az epizódok.

Továbbá korábbi részek visszatekinthetőek az rtlmost.hu streaming szolgáltatásán.