Piszkos pénz, tiszta szerelem (Black Money love) (2014–2015)

Először 2014-ben került TV adásba Törökországban és összesen 59 epizód után ért véget a sorozat 2015-ben. A valaha volt 10 legnépszerűbb romantikus török sorazat jelenleg 3. helyezettje, ahogy azt korábban mi is megírtuk itt: A 10 Legnépszerűbb romantikus török sorozat. Magyarországon is játszották már, először 2017-ben az Izaura TV csatornáján, már szinkronosan. A sorozatot egyébként népszerűségének köszönhetően (vagy ki tudja, akár az is lehet, hogy pont ennek köszönhetően lett népszerű, hogy) rengeteg nyelvre lefordították.

Érdekesség, hogy a sorozat egyik epizódját Gölyazı-ban – egy kis halászfalu Törökországban – forgatták, melynek mecsete a Gölyazı Öreg Mecset az UNESCO világörökség része. A mecset is feltűnik a sorozatnak ebben a részében.

A sorozat egyik epizódjában feltűnik egy másik gyönyörű helyszín, a Golyazi nevű település, Bursa-ban, de inkább maga a táj, ami lenyűgöző: Golyazi félszigetként nyúlik be az Ulubat nevű tóba, melyben egyébként kis szigetek is találhatóak.

Gölyazi, Bursában, mely az ulubat tóba nyúlik be félszigetként, egy emblematikus helyszínként tűnik fel a sorozatban.

Cselekmény

Omer (Engin Akyürek) a kelet-törökországi szervezett bűnözés kirendeltségén dolgozik. Elif (Tuba Büyüküstün) sikeres ékszertervező, aki Olaszországban él. Látszólag kettejükben nincs semmi közös, amíg egy sorsdöntő isztambuli utazás nem keresztezi az útjukat egymással egy olyan incidens miatt, amely visszavonhatatlanul megváltoztatja az életüket. A krimi tele van akcióval, kémiaival és fordulatokkal.

Szereplők

Férfi főszerepben Engin Akyürek-et láthatjuk, akit a sorozatért több díjra is jelöltek, illetve egyet haza is vihetett közülük. Engin-t nemrég A Nagykövet Lánya című sorozat egyik főszereplőjeként láthattunk, mely szintén elég népszerű volt mostanában, illetve a kritikusok jóra is értékelték, azonban úgy tűnik, hogy a nagyobb közönség tetszését messze nem nyerte el annyira, mint a Piszkos pénz, tiszta szerelem.

Elif szerepét (a női főszerepet) Tuba Büyüküstün játsza, aki amúgy szintént kapott 2021-ben szerepet A Nagykövet Lánya című sorozatban, de csak mellékszereplőként van ott jelen. 2020-ban egy Netflix-es Az Oszmán Birodalom felemelkedése című 6 részes mini sorozatban kapott nagyobb szerepet, melyet egyébként kedvelt a közönség.

Erkan Can – Tayyur szerepében. 2018-2019-ben a Megtörve című sorozatban játszott főbb szerepet. A sorozat az utóbbi időben egyre felkapottabb, és a közönség is jóra értékelte, hamarosan mi is beszámolunk róla.

Demet szerepében Damla Colbay. Damla a Hekimoglu című sorozatban játszott főbb szerepet mostanában, amely erősen hajaz a Doktor House című amerikai sorozatra.

Díjak

A sorozat főszereplője Engin Akyürek elnyerte a Seoul International Drama Awards nevű gálán a Legjobb Férfi szereplőnek járó díjat. Illetve jelölték őt a Pantene Golden Butterfly Awards gálán szintén Legjobb férfi főszereplő kategóriában, valamint az International Emmy Awards-on a Legjobb alakításért járó díjra.

A Pantene Golden Butterfly Awards-on Tuba Büyüküstün-t a Legjobb női főszerepért járó díjra jelölték, illetve ugyanezen a gálán Engin Akyürek-kel közösen a Legjobb Sorozat Pár díjra is kaptak jelölést.

Elérhető

Youtube-on: Piszkos Pénz, Szerelem 1.rész- Kara Para Ask (Hungarian subtitles) néven elérhető

Netflix-en: török nyelven, angol, német felirattal

Ha tetszett a Piszkos pénz, tiszta szerelem, akkor ezek a sorozatok is elnyerhetik a tetszésedet

A Nagykövet Lánya

Egy romantikus, akicódús és drámával teli sorozat, melyben a főszereplő Engin Akyürek, akárcsak a Piszkos pénz, tiszta szerelemben. Ha a főszereplő fogott meg, akkor mindenképpen nézd meg ezt is.

Az előzeteshez kattints a linkre:

https://www.imdb.com/video/vi3231498265?playlistId=tt11256614

Bosszú vagy szerelem – Cesur Ve Güzel

Alap témáját tekintve krimi, de van benne dráma és romantika is bőven. Tuba Büyüküstün játsza a főszerepet, ha tetszett az alakítása a Piszkos pénz, tiszta szerelemben, itt se fogsz csalódni benne. Ha inkább ő fogott meg a sorozatban, akkor tudjuk ajánlani ezt is, de ha csak egyszerűen csak egy jó török krimit akarsz látni, akkor szerintünk ez tetszeni fog.

Az előzeteshez kattints a linkre: https://www.imdb.com/video/vi3042556953?playlistId=tt6162588

Mindhalálig – Ölene Kadar

Burak Özçivit felesége Fahriye Evcen Özçivit és Engin Akyüre alakítanak nagyszerű párost ebben a drámában. A színészek garantálják a minőséget.

Előzetes a Youtube-on: Mindhalálig – Ölene Kadar – előzetes angol felirattal – maga a sorozat egyébként elérhető magyar felirattal a YouTube-on

Neked hogy tetszett a sorozat? Írd meg Te is véleményed a sorozatról a komment szekcióban.