Mesélj Fekete tenger – Sen Anlat Karadeniz (2018–2019)

Cselekmény

Nefes (Irem Helvacioglu) csak 16 éves volt, amikor házasság néven egy bántalmazó férfinak, Vedat Sayarnak (Mehmet Ali Nuroglu) adták el. A férfi bezárta a házába és nyolc éven keresztül kínozta. Végül Nefes és a 7 éves fiával sikerül elmenekülnie a pokol elől. Egy napon Vedatet meglátogatta otthonában egy család a fekete-tengeri régióból. Nefes és a kisfia addig a vendég autójának csomagtarójába rejtőztek el. Tahir (Ulas Tuna Astepe) csak 562 mérföldre fekvő otthonában Trabzonba veszi észre potyautasokat. Tahir, aki a Fekete-tenger mellet született és nevelkedett, kedves és jóravaló férfi, megesik a szíve a bántalmazott nőn és fián. Elhatározza, hogy megmenti őket. Ennek során számos kihívással néz szembe, többek között azzal, hogy kiteszi magát és családját Nefes örült bántalmazójának, aki miden áron vissza akarja kapni tulajdonát, valamint családja és a falu is rosszallóan tekint rá, hiszen Nefes egy „házas nő”.

Elérhető az összes rész a Facebookon a ” Fekete Tenger “csoportjában.

Kitekintés

A megszokott romantikus török sorozatokhoz képest erőszakosabb főleg a családon belüli erőszakot ábrázolja. A nézők az abuzív jelentek miatt panasszal éltek az RTÜK ( Rádió és Televízió Legfelsőbb Tanács) felé, hogy azonnal állítsák le a sorozatot.  Végül a sorozat 3 évados lett 64. résszel.

A kellemetlen jeleneteket leszámítva sok országban elkezdték sugározni mint: Albánia, Bosznia és Hercegovina, Montenegró, Szerbia, Mexikó, Chile, Spanyolország, Panama, Szlovénia, Szomália, Románia, Kazahsztán, Üzbegisztán, Libanon.

Zene

A sorozat nézése után az ember kapva észreveszi magán, hogy a sorozat dallamát dúdolja majd gyorsan rá is keres YouTube-on  a zenére, nem véletlen. A dallamokban Öykü Gürman ének hangja csendül fel. A sorozatban is szerepet kapott Öykü Gürman vidám, mosolyfakasztó asszony karakterét játszotta el.  Reméljük a jövőben még több szerepet kap mint színész és mint énekesnő, mert nagyon tehetséges és teljesen elvarázsolja az emebert.

Hallgassátok meg!

https://www.youtube.com/watch?v=nCm0aKWyC9g

Szereplők:

A női főszerepet Irem Helvacioglu (1990) játssza. Sok szerepben láthattuk mint például a Seni Çok Bekledimben  (Várok rád), ahol szintén főszerepet játszott Özcan Deniz-szel az oldalán. (Érdemes megnézni). Hadd említsem még meg, hogy a színésznő hamarosan Baş Belası című sorozatban újra főszerepben láthatjuk, amit nem sokára magyar felirattal a YouTube-on is látható lesz.

Röviden a cselekményről a történet egy magabiztos  pszichológus nőről szól İpek Gümüşçü ( İrem Helvacıoğlu). Egy nap a nő találkozik  gyilkossági  csoport iroda vezetője heves, karakán   természetű  Şahin Karaval( Seçkin Özdemir ). A két karakternek össze kell dolgoznia siker érdekében, azonban  személyiségük  merőben ellentétesek ebből szórakoztató megoldások születnek és kissé nehezen csiszolódnak össze. Történet detektív kalandokkal van díszítve.

Kis kitekintő után visszatérve a Mesélj Fekete tengerre a férfi főszereplőt Ulas Tuna Astepe (1988) alakítja. Ismerősen csenghet a neve hiszen a Rüyában ( Álom) nevezetű sorozatban játszotta Alazot.

A sorozatban a páros olyan jól, harmonikusan és összeszokottan alakítottak, hogy 2018-ban a Golden Butterfly díjátadón megkapták a legjobb tv-és pár díjat.

Díjak

A sorozat rengeteg díjra lett jelölve, melyek közül négyet haza is vihetett.

A 2018-as Pantene Golden Butterfly Awards nevű eseményen a Legjobb TVs pár díjat Irem Helvacioglu ls Ulas Tuna Astepe vihette haza, a Legjobb forgatókönyv írójának járó díjat Ayse Ferda Eryilmaz és Nehir Erdem vihette el, a Legjobb rendezőnek járó díjon Osamn Sinav, Emre Kabakusak és Yusuf Ömer Sinav osztozhattak, valamint a Legjobb gyerek színésznek járó díjat Demir Birinci kapta.

Ezeken kívül 22 más díjra jelölték, ami szintén nagy megtiszteltetés és komoly elismerést jelent a sorozat alkotói és szereplői számára.

Ha tetszett a Mesélj Fekete Tenger, akkor ezek a sorozatok is elnyerhetik a tetszésedet

Bas Belasi

A sorozatot 2021-ben kezdték játszani Törökországban, más nyelven egyelőre nem elérhető. Amint itthon is elkezdik játszani, mindenképpen érdemes lesz nézni, mert a török közönségnek már elnyerte tetszését, és egyre népszerűbb is az országban.

Előzetes a Youtube-on: Bas Belasi – angol feliratos előzetes

Siyah Beyaz Ask – Black and White Love – (Fekete és Fehér szerelem)

Előzetes a Youtube-on: Siyah Beyaz Ask – Black and White Love – (Fekete és Fehér szerelem) – magyar feliratos előzetes

Fazilet Hanim ve Kizlari – Fazilet asszony és lányai

Erről a sorozatról már korábban írtunk mi is, ha érdekel az összefoglalónk itt olvashatod: Fazilet asszony és lányai. Ha még nem láttad a Fazilet asszony és lányai című sorozatot, mindenképpen érdemes bepótolnod, mert az utóbbi idők egyik legtöbbet emlegetett sorozata.

Neked hogy tetszett a sorozat? Írd meg Te is véleményed a sorozatról a komment szekcióban.