Holló – Kuzgun (2019)

A 21 részből álló eszméletlenül prögősre alakított sorozat 2019 Február 13.-án került először a TV képernyőkre. Éppen egy nappal Bálint (Valentin) nap előtt, ami talán már sejteti is, hogy a sorozatnak van egy erősen szenvedélyes és romantikus oldala, az amúgy igencsak akciódús szál mellett. Egyébként a dráma, akció és romantika kategóriákba került hivatalosan a besorolása. A sorozat forgatásának helyszínéül Törökországban Ürgüp, Nevsehir települését választották.

Cselekmény

Dila (Burcu Biricik) és Kuzgun (Baris Arduç) gyerekkorukban legjobb barátok, szerelmesek voltak egymásba, azonban megszakadt a kapcsolat, mert Kuzgun családja egy bűnszervezet csapdájába esett és a kis Kuzgun családját hátrahagyva egyedül elmenekült. 20 évig bolyongott az országban, távol minden gyökerétől, ezalatt az idő alatt utcán megedződve harag és szenvedéssel teli, magánnyal töltött évei után visszatér szülőföldjére, hogy bosszút álljon mindenki ellen, aki tönkretette a fiatalkorát, akár legyen szó a gyerekkori szerelméről  Dialáról, akinek a családja közrejátszott abban, hogy Kuzgun fiatalkora teljesen szétessen. Mikor visszatér bosszúéhesen valahogy mégse úgy alakul, ahogyan azt eltervezte…

Díjak

Összesen 8 díjra jelölték a sorozatot és szereplőit, melyből egyet haza is vittek. A 2019-es Pantene Golden Butterfly Awards nevű gálán a következő díjakra jelölték őket:

A Legjobb TV sorozat, A Legjobb Színész – Baris Arduç, A Legjobb színésznő – Burcu Biricik, A Legjobb TVs pár Burcu Biricik és Baris Arduç, A Legjobb Rendező Bahadir Ince és a Legjobb Zene TV Sorozat kategóriában – Toygar Isikli.

Majd a 2020-as Golden Palm Awards nevű gálán is jelölték a Legjobb Férfi Sorozatszereplő kategóriában Baris Arduç-ot.

Végül 2019-ben egy Beirut International Film Festival nevű fesztiválon Baris Arduç el is vihette a legjobb nemzetközi férfi színész kategória díját.

Szereplők

A főszerepben, vagyis Kuzgun szerepében Baris Arduç. A színész baljós tekintete és erős, mondhatni szigorú vonásai miatt szerintünk kiváló választás volt a szerepre – valóban emlékeztet egy hollóra. Mostanában a Çukur című sorozatban játszott mellékszereplőként. A sorozatot sok díjjal jutalmazták, az elmúlt idők egyik legjobbra értékelt sorozata lett 13 díjat nyert és további 37 díjra jelölték.

A Dila Bilgin alakító női főszerepben Burcu Biricik-et láthatjuk.

Kumru Cebeci szerepét Ahsen Eroglu játsza, akit aktuálisan a 2020 Augusztusában bemutatott és azóta elég jóra értékelt Menajerimi Ara című sorozatban láthattatok.

A sorozat zenéjét – Minnet Eylemem (Serhat Durmus Remix) – Feyzullah Çinar komponálta, a szöveget Nesimi írta és Floriana Rexhepi adja elő. Feyzullah Çinar egyébként a Söz című sorozat első részének zenéjéhez is közreműködött.

A Kuzgun című sorozat zenéje, mely gyakran felcseng. Címe: Minnet Eylemem (Serhat Durmus Remix) – Feyzullah Çinar komponálta, a szöveget Nesimi írta és Floriana Rexhepi adja elő.

Elérhető az összes rész a Youtubon: Kuzgun – Holló 1. rész (néven)

https://www.youtube.com/watch?v=sgkwN7EyF8o&list=UUGS9n9bbhXztSNs_XP0CE1w&index=25&ab_channel=Kuzgun-Holl%C3%B3

Ha tetszett a Kuzgun, ezek a sorozatok is bejöhetnek

Megtörve – Çarpisma (2019) – 7.5/10

Akció, dráma, thriller kategóriájú sorozat, amely kicsit sötétebb képi világú feszültebb hangulatú akárcsak a Kuzgun. Szóval, ha tetszett a Kuzgun fényképezése és a sorozat légköre, illetve szeretnél egy jó sorozatot nézni, akkor a Megtörve című 24 epizódos sorozatot tudjuk ajánlani.

Előzetes magyar szinkronnal:

https://www.youtube.com/watch?v=IPjMkhqxdbQ&ab_channel=T%C3%B6r%C3%B6kSorozatokMagyarSzinkronnal

Kiralik Ask (2015-2017) – 7.1/10

A Kiralik Ask-ot átjárja a romantika és a humor, A 10 Legnépszerűbb romantikus török sorozat listáján is megtalálod összefoglalónkkal együtt. Ha a romantikus szál az ami inkább megfogott a Kuzgun-ban, vagy egyszerűen csak néznél egy közkedvelt romantikus sorozatot, akkor ezt ne hagyd ki.

Előzetes a Youtube-on: Kiralik Ask előzetes angol felirattal

Siyah Beyaz Ask (2017 – 2018) – 8.1/10

Egy orvosnő és egy hidegvérű gyilkos a véletlen folytán egymásba szeret. Hogyan bírkozhat meg a gondolattal az orvosnő, aki mindenét arra tette fel, hogy életeket mentsen, hogy szerelme az az ember, aki az életeket elveszi?

Ha a romantikus, akciódús és drámai sorozatok kedvelője vagy, akkor ezt mindenképpen ajánljuk neked!

Előzetes a Youtube-on: Siyah Beyaz Ask előzetes angol hanggal

Neked hogy tetszett a sorozat? Írd meg véleményed Te is a sorozatról a komment szekcióban.

1 hozzászólás érkezett eddig
comments user
Sztojka Iren

Kuzgum hollo sorozatminden részét imádtam.

Hozzászólás

© 2019-2022 toroksorozatok.hu