Fazilet asszony és lányai (Fazilet Hanim ve Kizlari) 2017

A sorozatot nagyon jól fogadta a közönség és filmes berkeken belül is közkedvelt lett. Négy díjat is elnyert a Turkey Youth Awards nevű gálán, ezek a: A Legjobb TV sorozatnak járó díj, A Legjobb Férfi TV színész (Caglar Ertugrul), A Legjobb Női TV színész (Deniz Baysal) és A Legjobb Női Mellékszereplő TV színész (Afra Saraçoglu) kategóriákban, illetve jelölve lett 2018-ban a Golden Palm Awards nevű TV-s gálán A Legjobb TV dráma sorozat kategóriában. A sorozatot Isztambulban vették fel, összesen 50 részes, melyet 2 évadra bontottak. Az első részt 2017-ben mutatták be Törökországban, egyelőre nem készült belőle szinkronos változat nálunk, de felirattal már elérhető a videa.hu nevű videó megosztó felületen, melyhez a linket lejjebb megtaláljátok.

Nyelvtanulás céljából is kiváló választás a Fazilet Asszony és Lányai, mert a sorozatban olyan, más sorozatokban is gyakran előforduló szavakat emlegetnek sűrűn, melyek egyrészt hasznos alap kifejezések, másrészt az ismételgetésből adódóan könnyen megjegyezhetőek. Mi is készítettünk egy Sorozat szótár-t, melyben az ebben és más sorozatban gyakran elhangzó kifejezésekből és azok jelentéséből lett összerakva. Ha esetleg egy kis nyelvgyakorlásra vágysz a sorozatnézés mellett, mindenképpen ajánljuk tanulmányozásra. 🙂

Cselekmény

Az özvegy Fazilet asszony két lányával, Isztambul szegény negyedében laknak. Az anya többet szeretne kihozni saját és gyermekei életéből, mindig arról álmodozott, hogy gazdag, fényűző életet éljen, úgy gondolja, hogy ezt már csak gyermekei által tudja elérni. Próbálja a lányait saját befolyása alatt tartani, különösen legkisebb kisebbik lányát Ece életét határozza meg, mivel a lány nagyon szép ezért színész/ modell karriert szán neki, azonban idősebb lányával nem találja meg a hangot, mivel Hazannak teljesen más elképzelése van a világról és elítéli édesanyát álandó pénz sóvárgása miatt. A család élete teljesen felbolydul, mikor az Fazilet asszony munkát kap egy gazdag családnál.

Szereplők

Fazilet Asszony szerepében Nazan Kesal-t láthatjuk, aki jelenleg a Remények Földje című sorozatban mellékszereplő.

Deniz Baysal, mint Hazan, illetve Cagral Ertuglur, Yagiz szerepében, és akiről gyakran mondják, hogy megszólalásig hasonlít Jake Gyllenhaal-ra, most ismét egy közös sorozatban Ankara címmel alakítanak együtt főszereplőkként. Deniz Baysal egyébként mellékszereplőként benne volt a Söz című sorozatban, melyről már korábban írtunk ajánlót, itt olvashatjátok: A 10 Legnépszerűbb romantikus török sorozat.

Díjak

A sorozatot összesen 5 díjra jelölték két különböző gálán, amelyből négyet haza is vihetett.

A Turkey Youth Awards nevű gálán 2018-ban a Legjobb TV sorozat kategóriát megnyerte. A Legobb férfi főszereplő kategóriára Caglar Ertugrul-t jelölték és választották is meg végül. A legjobb női főszereplő kategóriára Deniz Baysal-t jelölték, aki el is nyerte a díjat végül pedig, a Legjobb női mellékszereplő kategóriában Afra Saraçoglu indult és őt is választották meg.

A Golden Palm Awards nevű gálán csak egy jelölést kapott a sorozat a Legjobb Dráma TV sorozat kategóriában, melyet rendszerint a producer vehet át, jelen esetben Sukru Avsar, de végül nem vihette haza a díjat.

A sorozat elérhető feliratosan a videán:

  1. rész: https://videa.hu/player?v=4R5YIPtqx5pzyzSL
  2. rész: https://videa.hu/player?v=b3ioFKzRFfV0xeC

Ha tetszett a Fazilet asszony és lányai, akkor ezek a sorozatok is elnyerhetik a tetszésed

A szerelem csapdájában – Afili Ask

Caglar Ertugrul és Burcu Özberk főszereplépésvel egy nagyszerű romantikus vígjáték sorozat, mely szintén Isztanbulban játszódik.

A szerelem csapdájában – Afili Ask előzetese magyar felirattal

Fogd a kezem – Elimi birakma

Alina Boz és Alp Navruz egy inkább drámai hangvételű sorozatban alkot egy párt. A sorozatot Isztanbulban forgatták, szóval, ha tetszettek a felvételek a Boszprousznál, ahogy Fazilet a lányaival kompozik a Szűz tornya mellett, akkor ebben a sorozatban is megtalálod majd, amit keresel.

Fogd a kezem – Elimi birakma – magyar szinkronos előzetes

Kiralik Ask (Love for rent)

Elçin Sangu és Baris Arduç alakít romantikus és egyszerre szórakoztató módon ebben a sorozatban. Az egyik legnépszerűbb romantikus török sorozat lett az elmúlt időben, ahogy arról mi is írtunk korábban: A 10 Legnépszerűbb romantikus török sorozat.

Kiralik Ask – Kiadó szerelem – angol feliratos előzetes

Neked hogy tetszett a sorozat? Írd meg Te is véleményed a sorozatról a komment szekcióban.