Çukur – (2017 – 2021) IMDb 7.8

A Çukur jelentése gödör. Ahogy a címből is érezni lehet már, ez nem egy könnyen fogyasztható, romantikus történet, hanem egy komorabb hangvételű akció, thriller sorozat. Pontosabban egy pszicho-triller, ahol a történetet nem a cselekmény teszi igazán nyomasztóvá, hanem sokkal inkább a karakterek. Egészen lenyűgöző színészi alakítások teszik igazán hitelessé ezeknek a karaktereknek a szenvedését vagy éppen örömét. A Çukur végig feszült hangulatú, igazán pörgős, akciódús. Nem a megszokott nyugodtabb, lassabb folyású török sorozat. A karakterek drámáját, érzelmeit, döntéseiknek súlyát egészen egyedi módon képes megjeleníteni.

2017-ben kezdték el vetíteni a 131 részes sorozatot és 2021-ben ment le az utolsó rész. Már a sorozat vetítése közben egyértelmű volt, hogy ebből egy örök klasszikus fog válni. Elsöprő sikert aratott a nézők körében. Minőségét mi sem jelzi jobban, hogy negyvennégy díjra jelölték, amiből tizenöt díjat el is nyert. A különböző közönségértékelő oldalakon is igen magas pontszámot ért el.

Cselekmény

Çukur Isztambul egyik legveszélyesebb negyedét a Koçovali tartja irányítása alatt. Bár bűnözőkről van szó, megvannak az ő saját magukra vonatkoztatott szabályaik. Az egyik ilyen szabály, hogy drogokkal tilos üzletelni. Tilos továbbá drogot gyártani, használni vagy eladni Çukur területén. Azonban a negyed egyik újgazdag tagja ezt a szabályt megszegve kezd bele a drog bizniszbe. Először megpróbál a Koçovali-kal egyeztetni, de mikor a kérését visszautasítják, megtámadja a negyedet és a Koçovali családot, a hatalmából származó összes elérhető eszközzel. Mikor már azt hiszi sikerült térdrekényszerítenie a családot, akkor egy egészen váratlan dolog történik.

Yamaç, a fiatal férfi, aki eddig kizárólad azzal törődött, hogy úgy élhesse életét, ahogy ő szeretné és aki nem nagyon gondolt addig a holnapra találkozik egy nővel. Ez a gyönyörű nő éppen olyan sebezhető és veszélyes, mint ő maga és ez nagyon tetszik neki. A neve Sena. Egymásba szeretnek és megházasodnak. Mikor már azt hinnék, hogy boldogan élnek, amíg meg nem halnak, Yamaç családja, akiket már régen a múltban hagyott, felbukkannak a semmiből és kettejük közé állnak. Bár Sena tűzön vizen át követi Yamaç-ot, az életük már sohasem lesz olyan, mint volt. Yamaç a Koçovali család legfiatalabb fiúgyermeke.

Szereplők

Főszerepben Aras Bulut Iynemli, mint Yamac Kocovali. Ez az első főszerepe és meg kell hagyni, hogy igen jól teljesített, így valószínű, hogy még sok, nagyon jó török sorozatban láthatjuk majd viszont.

Dilan Çiçek Deniz, mint Sena. A Perzselő Szenvedélyek című sorozatban alakított korábban már főszerepet, megosztva több más színésszel, ha tetszett ott az alakítása, akkor ezt muszáj megnézned.

Riza Kocaoglu, mint Aliço. Az Izmirben született színész mögött már nagyon komoly pályafutás áll. Az első szerepét még 1997-ben játszotta, azóta persze több, igen kimagasló minőségű sorozatokban mutatta meg tehetséget, hogy csak egyet említsek talán Kuzey Güney, ami a legtöbb nézőben az utóbbi időben igazán megmaradhatott.

Mustafa Kirantepe, Medet szerepében. Aki szintén régimotorosnak számít a török film és sorozatszereplők között. A jelenleg is vetített Üç Kurus című sorozatban játszik most.

Díjak

Ahogy korábban már említettük, számtalan díjat nyert el és még több díjra jelölték. A közönség körében pedig igen kimagasló értékeléseket kapott.

A teljesség igénye nélkül: megnyerte többek között a 2018-as Ayakli Gazete TV Stars Awards nevű gálán a legjobb TV sorozatnak járó díjat; az ELLE Style Awards nevű gálán a legjobb férfi színésznek járó díjat a főszereplő Aras Bulut Iynemli nyerte el, illetve a legígéretesebb pályakezdő színésznőnek járó díjat a sorozatban Sena-t alakító Dilan Çiçek Deniz nyerte. A Legjobb akció sorozat díját is elnyerte 2019-ben a Golden Palm Awards-on. Még törökországon kívüli gálán is nyert díjat, ez pedig a Seoul International Drama Awards (Szöul-i Nemzetközi Dráma Awards) nevű gála, ahol elnyerte a Az év Legnépszerűbb Külföldi Drámája díját.

A sorozat első részei magyar felirattal a Youtube-on erre a linkre kattintva:

https://www.youtube.com/watch?v=aFQnm3vy5J0&list=PLrQM5_Uv8kdTwpkLN_WjbM1WoVEAyNSCx&ab_channel=TundraPatk%C3%A1ny

Ha tetszett a Çukur, akkor ezek a sorozatok is elnyerhetik a tetszésedet

Üç Kurus

Egy sorozatgyilkos garázdálkodik a környék roma negyedében. A keménykötésű, már sokat látott rendőrkapitány összeáll a negyed roma bűnözőinek fejével, hogy leszámoljanak a gyilkossal.

Içerde

A story of two brothers torn from each other. Now on the opposite sides of the law, brothers Sarp and Mert are put against each other, unaware of their fraternity.

A történet két testvérről szól akiket gyerekkorukban elszakítanak egymástól. Felnőnek és a törvény két oldalán találják egymást Sarp és Mert a két testvér. Szembekerülnek egymással, mint bűnöző és bűnüldöző, mit sem sejtve arról, hogy testvérek.

Kuzgun

A Bilgin és a Cebeci család története, ahol a két család feje rendőrként dolgoznak, gyemekeik Kuzgun és Dila pedig már fiatalon egymásba szeretnek. Egy nap azonban korrupciós botrányba keverednek, a Bilgin család feje úgy menti a bőrát, hogy a Cebeci családot keveri vele szándékosan bajba. Az egyetlen kiút, amit kínálnak számukra, hogy Kuzgun anyjának fizetség képpen a maffiának fel kell ajánlani egyik gyermekét. Az anya Kuzgun mellett dönt. 30 évvel később Kuzgunban ég a bosszúvágy mikor visszatér családjához és felkeresi a Bilgin családot. Ajánlónkat a sorozatról ide kattintva olvashatod:

Neked hogy tetszett a Çukur? Írd meg Te is véleményed a sorozatról a komment szekcióban.

5 hozzászólás
comments user
Lázok Leona

A 2.évad 19 illetve 20.rész nincs fent amit nagyon sajnálok

    comments user
    Tünde

    Szia!
    Írdbe jobb mint a tv a teljes 4 évad ott van

comments user
Lakatosova Bianka

Yemin

comments user
Hetényi Tibor

Szerintem abszolut hiteles nagyon jó a szinész válogatás és azt érzem végig, hogy a színészek nem eljátszák , hanem megélik a szerepüket még az epizódisták is.
Gratula az egész stábnak tanulhatnának tòlük a magyar sorizat színészek rendezők

comments user
Mocsár Diana

Imádtam , bár abba hagytam amikor Sena meghalt . Imádtam a szereplőket !
Nagyon szívesen megnézném magyarul !!! Bárcsak le adnák a tv-ben !

Hozzászólás

© 2019-2022 toroksorozatok.hu